اندروید با قابلیت جدید حریم خصوصی کاربران را نگران کرد

گوگل به‌تازگی قابلیت جدیدی را در اندروید فعال کرده که با کمک هوش مصنوعی می‌تواند تصاویر حساس را مستقیماً روی دستگاه شناسایی کند. هرچند این فناوری با هدف افزایش امنیت کاربران طراحی شده، اما نصب خودکار آن بدون اطلاع‌رسانی شفاف موجی از انتقادها را به دنبال داشته است. اکنون بسیاری از کاربران درباره میزان دسترسی این سرویس به تصاویر شخصی خود پرسش‌هایی مطرح می‌کنند.
يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ ساعت ۰۸:۳۷
گوگل به‌تازگی قابلیت جدیدی را در اندروید فعال کرده که با کمک هوش مصنوعی می‌تواند تصاویر حساس را مستقیماً روی دستگاه شناسایی کند. هرچند این فناوری با هدف افزایش امنیت کاربران طراحی شده، اما نصب خودکار آن بدون اطلاع‌رسانی شفاف موجی از انتقادها را به دنبال داشته است. اکنون بسیاری از کاربران درباره میزان دسترسی این سرویس به تصاویر شخصی خود پرسش‌هایی مطرح می‌کنند.
اندروید با قابلیت جدید حریم خصوصی کاربران را نگران کرد
به‌روزرسانی جدید اندروید پس از آن‌که کاربران و کارشناسان امنیتی از نصب خودکار یک سرویس سیستمی با نام Android System SafetyCore روی برخی دستگاه‌ها مطلع شدند، موجی از بحث‌ها و نگرانی‌ها را درباره حریم خصوصی کاربران به دنبال داشته است.

به گزارش ایتنا، این سرویس از فناوری هوش مصنوعی مبتنی بر پردازش درون‌دستگاهی استفاده می‌کند و وظیفه آن بررسی تصاویر ذخیره‌شده در گوشی برای شناسایی محتوای حساس، از جمله تصاویر برهنه یا سایر محتواهایی است که ممکن است نامناسب تشخیص داده شوند.
 

SafetyCore چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، SafetyCore یکی از مؤلفه‌ها خارج نمی‌شوند، منتقدان معتقدند نحوه استقرار این سرویس پرسش‌های مهمی را درباره میزان کنترل کاربران بر اطلاعات شخصی خود مطرح می‌کند.

کارشناسان حوزه امنیت و حریم خصوصی می‌گویند نبود شفافیت کافی در فرایند نصب و دشوار بودن دسترسی به تنظیمات مربوط به SafetyCore، می‌تواند اعتماد کاربران را نسبت به چنین قابلیت‌هایی کاهش دهد؛ حتی اگر پردازش اطلاعات به‌صورت کامل در داخل گوشی انجام شود.
 

آیا امکان حذف SafetyCore وجود دارد؟

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، کاربران می‌توانند با مراجعه به بخش تنظیمات دستگاه، فعال کردن گزینه نمایش برنامه‌های سیستمی و جست‌وجوی SafetyCore، این سرویس را غیرفعال یا در برخی دستگاه‌ها حذف کنند.

با این حال، برخی کاربران گزارش داده‌اند که پس از دریافت به‌روزرسانی‌های جدید سیستم‌عامل، این سرویس مجدداً روی دستگاه فعال یا نصب شده است؛ موضوعی که ممکن است کاربران را ناچار کند این فرایند را در آینده نیز تکرار کنند.

منبع : ایتنا

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *